De ce este importantă vitamina D?

De ce este importantă vitamina D? 

Un medic naturopat explică.

 

Internetul este renumit pentru puncte de vedere conflictuale și informații frauduloase și nicăieri acest lucru nu este mai periculos decât în ​​domeniul Wellness. Dacă sunteți ca majoritatea si apelați la Google pentru a pune întrebări despre sănătate; și, în timp ce unele site-uri sunt verificate cu atenție pentru a se asigura că cititorii pleacă cu informatii valoroase, există tot atâtea „publicații” care prezintă informații false – sau nu reușesc să ofere utilizatorilor o imagine completă.

Femeie pe terasă, cu picioarele în sus, care se bucură de lumina soarelui pentru a reprezenta de ce este importantă vitamina D

Un caz concret titluri despre vitamina D. Pentru cei care au efectuat doar cercetări superficiale pe această temă, se poate părea că ar trebui să-și arunce suplimentele de vitamina D.

Știrile recente despre vitamina D este despre un studiu recent publicat de New England Journal of Medicine , care a constatat că “nivelurile ridicate de vitamina D fără vitamina K2 nu protejează persoanele de vârstă mijlocie și persoanele în vârstă împotriva fracturilor osoase.” Cu toate acestea, studiul nu a luat în considerare persoanele cu densitate osoasă scăzută, osteoporoză și/sau cu deficiență de vitamina D, nici pacienții aflați în azilul de bătrâni, lăsând efectiv deoparte o parte semnificativă a populației noastre și pe cei care au cea mai mare nevoie. În plus? Specialistii si programele de știri au analizat doar un aspect al valorii vitaminei D pentru corpul uman.

Înainte de a înceta să luați vitamina D pe baza unui titlu, amintiți-vă că vitamina D este esențială pentru bunăstarea dumneavoastră

Iată de ce NU ar trebui să renunți la vitamina D și cum să iei mai mult din ea în viața ta.

Ce este vitamina D?

În primul rând, vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi care, în ciuda a ceea ce ar putea implica știrile, este fundamentală pentru sănătatea sistemului osos. De ce? Pentru că nu putem absorbi/forma calciul decât dacă este prezentă vitamina D – și știm cu toții că, calciul este elementul de construcție al sistemului osos.

Vitamina D, care acționează și ca un hormon, joacă un rol imperativ în mai multe alte funcții fizice, inclusiv cogniția, funcția musculară, starea de spirit și sănătatea imunitară. Și, în timp ce producem în mod natural vitamina D atunci când pielea noastră este expusă la lumina directă a soarelui, timpul redus în aer liber, utilizarea de protecție solară, schimbările sezoniere și locația în care trăiesc unii dintre noi au dus la niveluri de vitamina D sub nivelul normal, de proporții aproape epidemice: Clinica Cleveland sustine ca ” aproximativ jumătate din populația globală are o deficiență de vitamina D. “ Numai în SUA, 55% din pupulatia adulta nu consumă suficient.

Alarmant? Fără îndoială. Iata de ce.

De ce este importantă vitamina D?

Beneficiile (și necesitățile) vitaminei D sunt de amploare. Iată doar câteva dintre avantajele sale potențiale:

Susține sănătatea imunitară 

Puterea sistemului tău imunitar a fost probabil în prim-planul tau de la începutul pandemiei. Și pentru un motiv întemeiat: ca primă linie de apărare a organismului împotriva invadatorilor străini, starea sistemului imunitar este adesea factorul decisiv între boală și bunăstare.

  • Vitamina D este crucială pentru a vă asigura că sistemul dumneavoastră imunitar funcționează la maxim, susținând organic un răspuns imunitar sănătos.
  • Vitamina D este esențială pentru ca joacă un rol în susținerea producției de peptide antimicrobiene (AMP) și ajută la moderarea celulelor T, care susțin organic un răspuns imunitar sănătos. 

Sprijină o stare de spirit sănătoasă 

Când suntem loviți de o dispoziție scăzută, anxietate, depresie – fie pentru scurt timp, fie pentru o perioadă lungă de timp – avem tendința de a atribui vina factorilor externi. Este cu siguranță adevărat că totul, de la o muncă dificilă până la conflicte interpersonale, poate contribui, dacă nu provoca, un caz, dar este la fel de vital să îți evaluezi sănătatea și alimentația.

Vitamina D poate ajuta în acest sens. Cercetări recente publicate în revista științifică Cureus concluzionază că vitamina D susține o stare de spirit mai echilibrată.  Între timp, legătura dintre vitamina D și depresia clinică este extrem de complexă; cercetătorii încă încearcă să înțeleagă dacă nivelurile scăzute de vitamina D provoacă depresie sau dacă depresia duce la niveluri scăzute de vitamina D, ca urmare a petrecerii mai puțin timp în aer liber și/sau după o dietă proastă, printre alți factori.  În orice caz, toate acestea subliniază importanța de a ține cont de aportul de vitamina D și de a savura aer proaspăt în fiecare zi.

Sprijină recuperarea musculară 

Fosfatul joacă un rol central în contracțiile musculare, iar vitamina D ajută la absorbția adecvată a acestui mineral. De fapt, studiile indică faptul că 30% din absorbția de fosfat în intestine se bazează pe vitamina D.

Sprijină funcția cognitivă 

Reamintirea, concentrarea și capacitatea de a învăța concepte noi sunt toate afectate de vitamina D, despre care s-a demonstrat că posedă proprietăți neuroprotectoare.  Vitamina D acționează și pentru combaterea stresului oxidativ – o afecțiune care a fost legată de o serie de probleme de sănătate. 

Studiile sunt încă în discuție dacă vitamina D poate ajuta la protejarea împotriva dezvoltării bolilor neurogenerative. Între timp, alegerea alimentelor bogate în vitamina D, suplimentarea pentru a umple golurile nutriționale și obținerea unor cantități adecvate de somn, apă și exerciții fizice pot încuraja o gândire mai clară, punct.

Susține sănătatea pielii 

În căutarea unui ten mai strălucitor? Luați în considerare să mâncați mai multe alimente bogate in vitamina D sau să luați un supliment de vitamina D bun. Capacitățile de susținere a sistemului imunitar ale vitaminei D pot ajuta pielii prin promovarea unui răspuns inflamator sănătos, în același timp potențial îmbunătățind hidratarea.

De câtă vitamina D am nevoie?

Institutul de Medicină recomandă 1000 UI zilnic pentru adulții cu vârsta de până la 70 de ani; persoanele de 71 de ani și peste ar trebui să aibă 2000 UI pe zi. Cu toate acestea, nevoile fiecăruia sunt unice. Cel mai bine este să consultați un profesionist din domeniul sănătății sau sa apelati la calculatorul nostru personalizat.

Cum îmi pot crește aportul de vitamina D?

15 – 20 minute de expunere neprotejată la lumina soarelui (în special, UVB) de trei ori pe săptămână este cel mai inteligent mod de a sintetiza (și de a „primi”) vitamina D cam 800UI.

Ce ar trebui să faci când vine iarna? 

Deorece farfuria noastra nu mai este bogata in alimente nutritionale, desigur si vitamina D pentru ca somonul, păstrăvul, tonul, este plin de metale grele si este de acvacultura crescut cu cereale si primavara cu antibiotice,  laptele care este greu de digerat de majoritatea oamenilor neavand enzima lactaza si oricum ne consuma calciul fiind un element acid… ne-ar ramane susanul care are de 4 ori mai mult calciu decat laptele – sursa excelenta de acest nutrient esențial și nu există niciun specialist care ar putea contrazice acest lucru .

Aceste declarații nu au fost aprobate de FDA. Aceste produse nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni bolile.

 

Dr. Laurie Steelsmith
Laurie Steelsmith, ND, LAc, este medic naturist și acupuncturist autorizat, specializat în sănătatea femeilor. Ea este co-autorul cărții Great Sex, Naturally: Every Woman’s Guide to Enhancing Her Sexuality Through the Secrets of Natural Medicine și co-autor al cărții Natural Choices for Women’s Health: How the Secrets of Natural and Chinese Medicine Can Create a Lifetime of Wellness . .

Ești pe Facebook?

Alăturați-vă grupului nostru Abundenta.org si Tiroida Romania și află de ce recomandăm produsul D3K2FORTE

D3K2 FORTE în perioada Toamnă-Primăvara și de ce recomandăm produsul pentru întreținere

„Formula Tiroidiană” Vitamina DEKA administrată tot timpul.

Pentru copii găsiți D3K2 800UI

 

Echipa Abundenta.org & Tiroida România 🇷🇴