Supliment D3 + K2: Combinația potrivită de minerale

Die Mineralstoffe Kalium, Magnesium (Mg) und Calcium (Ca)
ergänzen das Vitamin-Duo D3 und K2 perfekt.

Potasiu: mineral important pentru tensiunea arterială

Potasiul, ca cel mai important mineral alcalin alcătuit din punct de vedere al cantității în nutriție și în fiecare celulă din organism, are efecte centrale și adesea subestimate asupra sănătății. Potasiul este important pentru funcționarea normală a nervilor și a mușchilor și ajută la menținerea tensiunii arteriale normale. În Germania, de obicei se consumă prea puțin potasiu și se consumă mult prea mult sodiu. Aproape nimeni în Germania atinge cele 4,7 g de potasiu pe zi recomandate de Asociația Americană a Inimii.

Magneziul: co-factor pentru oase

Magneziul, împreună cu vitaminele D3 și K2, este important pentru întreținerea oaselor. Aproximativ 50 până la 60% din magneziul total al corpului se găsește în oase și dinți. Magneziul este un cofactor al celor 2 proteine (25-hidroxilaza și 1α-hidroxilaza) care formează forma activă a vitaminei D (1,25(OH)2vitamina D3) din vitamina D3. Prin urmare, atunci când luați vitamina D3 și K2, trebuie să aveți grijă pentru a asigura un aport suficient de magneziu.
Magneziul joacă, de asemenea, un rol central în funcționarea a peste 300 de enzime din organism. Mineralul esențial susține, printre altele, nervii, mușchii și sinteza proteinelor, precum și metabolismul energetic și echilibrul electrolitic.
 

Calciu: rol cheie în interacțiunea cu D3 și K2

Calciul joacă un rol cheie în interacțiunea dintre vitaminele D3 și K2. Vitamina D3 sprijină absorbția și utilizarea normală a calciului, care la rândul său este necesar pentru menținerea oaselor normale. Aproape 100% din calciu se află în oase și dinți.

 

La copii, calciul contribuie la dezvoltarea și creșterea oaselor sănătoase.

Zinc: oligoelement pentru echilibrul acido-bazic

Zincul susține metabolismul acido-bazic normal și protejează celulele de stresul oxidativ.

 

Zincul este un co-factor pentru multe reacții enzimatice din corpul nostru și, de asemenea, susține funcționarea normală a sistemului imunitar, metabolismul normal al vitaminei A și menținerea oaselor, părului, pielii și unghiilor normale. Corpul uman conține aproximativ 2-4 g de oligoelement esențial, care este distribuit pe toate organele. Este o componentă a peste 3000 de proteine și enzime.

O privire de ansamblu asupra proporției populației cu ofertă insuficientă

Dacă mănânci multe legume și fructe, absorbi o mulțime de minerale. Însă doar 10% dintre germani ajung la minimum 5 porții de legume și fructe pe zi. Mineralele esențiale calciu, magneziu și potasiu (adesea și oligoelementul zinc) sunt, prin urmare, neglijate în dieta tipică germană.

Peste 75% dintre femeile germane consumă prea puțin potasiu, 29% prea puțin magneziu și 56% prea puțin calciu. Procentul este chiar mai mare pentru femeile tinere și doar puțin mai mic pentru bărbați în general. Sunt foarte importante pentru sănătatea noastră, mai ales în combinație cu vitaminele D3 și K2.

Anteil der Bevölkerung mit Unterversorgung in %
MineralstoffTägl. Empfehlung für Erwachsene (DGE)
Kalium – 4000 mg> 75 %> 50 %
Magnesium – 300–400 mg*28,6 %26,1 %
Calcium – 1000 mg
55,2 %46,1 %
 Procentele arată proporția populației cu o aprovizionare insuficientă de potasiu, magneziu și calciu pe baza statisticilor din Studiul National de Consum II comparativ cu recomandarea Societății Germane de Nutriție (date modificate din raportul de rezultate, partea 2).

* Recomandare in functie de varsta si/sau sex

Pudra de baza Dr. Jacob's

Pur și simplu simte-te BINE mai repede cu băutură alcalină de la Dr. Jacob's

În doar 5 minute pe zi poți face prima schimbare majoră a stilului de viață: băutura sănătoasă!

 

Băutura de bază (izotonă) vă pune în mișcare circulația și metabolismul energetic.

Începeți ziua cu energie nouă

Ritual de băut dimineața


În timpul nopții, corpul transpira aproximativ jumătate de litru de lichid. Acest lucru trebuie echilibrat pentru a relua circulația. Chiar și vechiul Ayurveda recomandă să bei două pahare de apă caldă (aprox. 500 ml) cu 2 linguri de suc de lămâie sau de lamaie (citrat!) imediat după trezire.

Prin urmare, acesta este cel mai important ritual al tău pentru sănătate:
Bea cel puțin două pahare când te trezești dimineața. Ideal sub formă de 500 ml izotonic Dr. Băutura de bază a lui Jacob cu un strop de suc de lămâie. Așa că obțineți și cele mai importante minerale pentru o nouă vitalitate!

Anteil der Bevölkerung mit Unterversorgung in %
MineralstoffTägl. Empfehlung für Erwachsene (DGE)
Kalium – 4000 mg> 75 %> 50 %
Magnesium – 300–400 mg*28,6 %26,1 %
Calcium – 1000 mg
55,2 %46,1 %
 Procentele arată proporția populației cu o aprovizionare insuficientă de potasiu, magneziu și calciu pe baza statisticilor din Studiul National de Consum II comparativ cu recomandarea Societății Germane de Nutriție (date modificate din raportul de rezultate, partea 2).

* Recomandare in functie de varsta si/sau sex

Blutbild im Dunkelfeld vor ...
... und nach der Trinkkur

Trinkplan für 1 Monat

Morgens nach dem Aufstehen
½ Liter isotoner Basen-Drink

Zum Nachmittag
½ Liter isotoner Basen-Drink

Abends 
300 ml Basen-Drink

Der Unterschied zwischen dem Basen-Drink und dem isotonen Basen-Drink liegt in der höheren Mineralstoff-Konzentration. Kohlensäure macht nicht sauer, denn sie wird einfach abgebaut.

Tipp: Morgens 1 Liter isotoner Basen-Drink für den ganzen Tag anmischen.

Potasiu

Efect de potasiu: deosebit de important pentru tensiunea arterială

Potasiul este din punct de vedere cantitativ cel mai important mineral care formează baze. Este principalul mineral din legume și fructe, precum și din celulele corpului nostru.

 

Dieta epocii de piatră conținea doar 0,8 g de sodiu și aproximativ 10,5 g de potasiu. Pe de altă parte, în zilele noastre se consumă mult prea multă sare (clorura de sodiu) și prea puțin potasiu. De-a lungul timpului, raportul dintre potasiu și sodiu s-a schimbat cu un factor de aproximativ 30 față de cel al sodiului.

 

Aportul de potasiu și reducerea sodiului ajută la menținerea tensiunii arteriale normale, deoarece potasiul este oponentul natural al sodiului în reglarea tensiunii arteriale.

 

O dietă săracă în sodiu și bogată în potasiu este recomandată de nutriționiști.

Das Natrium-Kalium-Verhältnis hat sich in der heutigen Ernährung stark in Richtung Natrium verschoben.

Efectele potasiului asupra sănătății

 

Potasiul aduce următoarea contribuție dovedită științific la sănătatea ta:

 

  • menținerea tensiunii arteriale normale
  • funcția musculară normală
  • funcționarea normală a sistemului nervos

Deficit de potasiu: Foarte adesea subaprovizionat

Anteil der Bevölkerung mit Unterversorgung in %
MineralstoffTägl. Empfehlung für Erwachsene (DGE)
Kalium – 4000 mg> 75 %> 50 %
Procentele arată proporția populației cu o ofertă insuficientă de potasiu pe baza statisticilor din Studiul National de Consum II comparativ cu recomandarea Societății Germane de Nutriție (date modificate din raportul de rezultate, partea 2).

Doza de potasiu: Recomandarea s-a dublat

Multă vreme, recomandarea Societății Germane de Nutriție a fost de 2 g zilnic pentru potasiu. Abia în 2017 și-a ajustat recomandarea la 4 g de potasiu pe zi, pe baza descoperirilor științifice. Până acum, niciun alt mineral nu a realizat o carieră atât de abruptă în ceea ce privește recomandările de consum.

 

Recomandarea American Heart Association este chiar mai mare la 4,7 g/zi. Această sumă este atinsă doar de aproximativ 20% dintre germani.

 

Conform Studiului National de Consum II, aportul mediu de potasiu in Germania este de aproximativ 3,4 g potasiu/zi. În medie, există un decalaj de aprovizionare de 1,3 g de potasiu. Deși femeile consumă mai multe legume și fructe, acestea au totuși un deficit de potasiu de 1,6 g față de recomandarea SUA. Aflați mai multe despre tolerabilitatea aportului crescut de potasiu.

Alimente bogate în potasiu

Alimentele bogate în potasiu includ cartofi, leguminoase (de exemplu, soia, linte, mazăre), broccoli, cartofi dulci, avocado, fenicul, spanac, ciuperci, toate tipurile de varză, conopidă, fructe uscate, caise, coacăze negre, kiwi, banane, întreg produse din cereale, legume rădăcinoase (sfeclă roșie, morcovi, ridichi, salsif, păstârnac, țelină), nuci (de exemplu, migdale, nuci braziliene, nuci).

Magneziu

Efect de magneziu: co-factor de peste 300 de enzime

Magneziul joacă un rol central în peste 300 de enzime din organism. Ca mineral esențial, magneziul este important pentru metabolismul energetic normal, reducerea oboselii, funcționarea normală a nervilor și a mușchilor, funcția mentală normală și menținerea oaselor și dinților normali. Când vine vorba de întreținerea oaselor, magneziul este deosebit de important în combinație cu vitaminele D3 și K2.

Raportul corect calciu-magneziu

Echilibrul și cantitatea potrivită de alimente sunt adesea cruciale pentru sănătatea noastră. Cele două minerale împreună susțin menținerea oaselor normale, dar în rest sunt și adversari naturali care ar trebui să fie în echilibru. Raportul mediu calciu/magneziu din legume și fructe este de 3:2. Pe baza acestei relații, dr. Pudra de bază a lui Jacob plus. În schimb, laptele conține de 10 ori mai mult calciu decât magneziu.

Efectele magneziului asupra sănătății

Magneziul aduce următoarea contribuție dovedită științific la sănătatea ta:

 

  • menținerea oaselor și a dinților normali
  • funcționarea normală a mușchilor și funcționarea normală a sistemului nervos
  • metabolismul energetic normal
  • reducerea oboselii
  • funcția mentală normală
  • sinteza normala a proteinelor
  • echilibru electrolitic

Deficit de magneziu: cu peste 25% sub recomandare

Anteil der Bevölkerung mit Unterversorgung in %
MineralstoffTägl. Empfehlung für Erwachsene (DGE)
Magnesium – 300–400 mg*28,6 %26,1 %
 Procentele arată proporția populației cu o subaprovizionare de magneziu pe baza statisticilor din Studiul National de Consum II comparativ cu recomandarea Societății Germane de Nutriție (date modificate din raportul de rezultate, partea 2). * Recomandare in functie de varsta si/sau sex

Doza de magneziu: Nevoile variază

Aportul adecvat de magneziu este deosebit de important atunci când luați vitamina D3 și K2.

 

În funcție de vârstă și sex, recomandarea Societății Germane de Nutriție pentru adulți este de 300-400 mg. Cu toate acestea, nevoia reală poate varia de la o persoană la alta și depinde de mulți factori. Sportivii, seniorii, femeile însărcinate, femeile care alăptează și persoanele cu o deficiență de magneziu diagnosticată pot avea nevoi diferite.

Alimente bogate în magneziu

Alimentele bogate în magneziu sunt, de exemplu, produsele din cereale integrale, fulgii de ovăz, tărâțele de grâu, amarantul, boabele de soia, meiul, nucile și semințele precum semințele de dovleac, susanul, semințele de floarea soarelui, apa minerală (atenție la conținut, o apă bună poate conține peste 80 mg magneziu pe litru)

Calciu

Efect de calciu: Pentru oase și dinți

Calciul este important pentru menținerea oaselor și dinților normali și pentru metabolismul energetic normal. De asemenea, calciul este necesar pentru o creștere sănătoasă și o dezvoltare sănătoasă a oaselor la copii. Calciul joacă aici un rol cheie în interacțiunea cu vitaminele D3 și K2.

Efectele calciului asupra sănătății

Calciul aduce următoarea contribuție dovedită științific la sănătatea ta:

 

  • menținerea oaselor și a dinților normali
  • creșterea sănătoasă și dezvoltarea oaselor la copii
  • diviziunea celulară normală și diferențierea celulară
  • metabolismul energetic normal
  • funcția musculară normală
  • semnalizare normală între celulele nervoase
  • funcția normală a enzimelor digestive
  • coagulare normală a sângelui

Deficiență de calciu: Femeile absorb foarte puțin calciu

Anteil der Bevölkerung mit Unterversorgung in %
MineralstoffTägl. Empfehlung für Erwachsene (DGE)
Calcium – 1000 mg
55,2 %46,1 %
Procentele arată proporția populației cu o subaprovizionare de calciu pe baza statisticilor din Studiul National de Consum II comparativ cu recomandarea Societății Germane de Nutriție (date modificate din raportul de rezultate, partea 2).

Doza de calciu: Tinerii au nevoie de mai mult

Societatea Germană pentru Nutriție recomandă un aport de 1000 mg/zi pentru adulții cu vârsta de 19 ani și peste. Cu toate acestea, aportul zilnic estimat fără suplimente alimentare pentru femeile adulte (cu vârsta cuprinsă între 25-50 de ani) este doar o medie de 632 mg calciu pe zi (BGVV, 2002).

 

46% dintre bărbați și 55% dintre femei nu ating aportul zilnic recomandat de calciu (vezi tabel).

 

Societatea Germană pentru Nutriție recomandă chiar și un aport de calciu de 1200 mg pe zi pentru copiii de 13-18 ani. Prin urmare, tinerii în special ar trebui să se asigure că au un aport suficient de calciu.

Alimente bogate în calciu

Alimentele bogate în calciu sunt, de exemplu, kale, pak choi, soia, fenicul, rucola, spanacul, năut, pătrunjel, creson, semințe de chia, amarant, alune de pădure, fistic, susan, migdale, nuci braziliene, brânză, produse lactate, apă minerală (cu plată). atenție la conținutul de magneziu)

Calciu în produsele lactate

Societatea Germană pentru Nutriție recomandă un aport de 1000 mg/zi pentru adulții cu vârsta de 19 ani și peste. Cu toate acestea, aportul zilnic estimat fără suplimente alimentare pentru femeile adulte (cu vârsta cuprinsă între 25-50 de ani) este doar o medie de 632 mg calciu pe zi (BGVV, 2002).

 

46% dintre bărbați și 55% dintre femei nu ating aportul zilnic recomandat de calciu (vezi tabel).

 

Societatea Germană pentru Nutriție recomandă chiar și un aport de calciu de 1200 mg pe zi pentru copiii de 13-18 ani. Prin urmare, tinerii în special ar trebui să se asigure că au un aport suficient de calciu.

Interacțiune perfectă

Vitamina ulei D3K2 Dr. Jacob's &
Dr. Jacob's Basenpulver plus

Vitamina D3K2 este perfect completată de mineralele care formează Pulberea de minerale de baza
5/5
TVA inclus fără costuri de transport
Pulberea de bază a lui dr. Jacobs plus: Conținut 0,3 kg (350 ron* / 1 kg)

Häufig gestellte Fragen zu Vitamin D3

Die Deutsche Gesellschaft für Ernährung empfiehlt bei fehlender körpereigener Synthese für Erwachsene die tägliche Aufnahme von 800 I.E. (20 μg) Vitamin D. Auf dieser Basis haben wir unser Produkt Dr. Jacob’s Vitamin D3K2 Öl dosiert. Aus gesundheitlichen Gründen können höhere Vitamin-D-Zufuhrmengen allerdings angezeigt sein. Für eine höhere Dosierung bietet sich unser Produkt Dr. Jacob’s Vitamin D3K2 Öl forte an. Für die richtige Dosierung von Vitamin-D3-Präparaten sollte der Vitamin-D-Wert im Blut zugrunde gelegt werden. Wir empfehlen, die individuelle Dosierung mit dem Arzt abzustimmen, da es bei einer Überdosierung von Vitamin D zu Nebenwirkungen kommen kann.

Kinder ab 1 Jahr können 1 Tropfen täglich einnehmen, Säuglinge 1 Tropfen jeden 2. Tag.
Sollte eine höhere Dosierung notwendig sein, klären Sie diese bitte unter Berücksichtigung der jeweiligen Serumwerte mit dem Arzt Ihres Kindes ab.
Bitte achten Sie darauf, Nahrungsergänzungsmittel außerhalb der Reichweite von kleinen Kindern aufzubewahren.

Vitamin D3 und Vitamin K2 tragen beide zur Erhaltung normaler Knochen bei. Vitamin D3 bewirkt die Bildung von Osteocalcin. Vitamin K2 wird benötigt, um Osteocalcin zu aktivieren, sodass es Calcium in die Knochen einbauen kann – für mehr Calcium in den Knochen.

Vitamin K2 hat im Vergleich zu Vitamin K1 eine deutlich bessere Stabilität im Körper, insbesondere in Form des all-trans Menachinon-7 (all-trans MK-7). Mit einer Halbwertszeit von ca. 3 Tagen weist es eine deutlich bessere Beständigkeit auf, erreicht jeden Teil des Körpers und hat eine etwa 50-mal längere Wirkdauer als Vitamin K1.

Die Fettsäuren in MCT-Öl sind sehr stabil gegenüber Oxidation. Außerdem wird dem Produkt Vitamin D3K2 Öl Vitamin E zugesetzt, um die Stabilität noch zusätzlich zu erhöhen. Andere Öle weisen bei weitem nicht diese Stabilität auf.

Studien zeigen eindeutig, dass sich Vitamin D ohne den Zusatz von Tocopherolen durch Oxidation stark abbaut (Hemery et al., 2015). Bei Produkten ohne Antioxidationsmittel ist im Laufe der Zeit also immer weniger Vitamin D enthalten. Entweder ist daher der Vitamin-D-Gehalt mit Erreichen des Mindesthaltbarkeitsdatums zu niedrig oder aber es wird mit einer Überdosierung gearbeitet, was in der Industrie das übliche Vorgehen ist. Eine unbekannte Überdosierung von Vitamin D erhöht das Risiko einer Vitamin-D-Überversorgung.
Wir können ohne Überdosierung und mit exaktem Vitamin-D-Gehalt arbeiten, weil wir zahlreiche Langzeittests zur Stabilität unserer Vitamin-Öle unternommen haben und diesen nachweisen und garantieren können.

Nein. Die Herstellung von veganem Vitamin D aus Flechten ist um ein Vielfaches teurer als aus Wollfett und das Endprodukt analytisch nicht von der vegetarischen D3-Form zu unterscheiden. Aufgrund der hohen Rohstoffpreise setzen wir dieses vegane Vitamin D3 aus Flechten nur vereinzelt und nur bei Produkten ein, die vergleichsweise geringe Mengen an Vitamin D3 enthalten. Dies ist im Moment beispielsweise für Dr. Jacob’s Basenpulver plus der Fall.

Lesen Sie mehr zu unserer Meinung zum Thema veganes Vitamin D3 in unserem NewsBlog: https://drjacobs.de/de/artikel/veganes-vitamin-d-teure-mogelpackung-oder-konsequent.html

Vitamine und Mineralstoffe arbeiten in unserem Stoffwechsel miteinander. Calcium spielt dabei eine Schlüsselrolle. Calcium wird für die Erhaltung normaler Knochen benötigt, während Vitamin D die normale Aufnahme und Verwertung von Calcium unterstützt. Auch Magnesium unterstützt die Erhaltung normaler Knochen. Kalium besitzt weitere zentrale und häufig unterschätzte Gesundheitswirkungen, z.B. unterstützt der Mineralstoff die Aufrechterhaltung eines normalen Blutdrucks.

Wurde Ihre Frage nicht beantwortet?
Stellen Sie sie hier:

1Tripkovic et al. (2017) ↩ 2Vitamin K unterstützt die Erhaltung normaler Knochen↩

*Die tägliche Einnahme von 800 I.E. Vitamin D aus allen Quellen führt bei älteren Menschen ab 60 Jahren zu einer Verminderung des Sturzrisikos in Zusammenhang mit körperlicher Instabilität und Muskelschwäche. Insbesondere bei Männern und Frauen ab 60 Jahren sind Stürze ein Risikofaktor für Knochenbrüche.